Дрова недешеві, а дошка з відходів – ще дорожча

4 роки ago admin 0

Ремонт Кідьошського лісництва, яке належить Берегівському держлісгоспу, успішно завершений ще до настання осінніх холодів.

За словами директора підприємства Богдана Шойного, котрий постійно опікується поліпшенням умов праці робітників і всього персоналу, – оновлено насамперед побутову кімнату для водіїв. Отже, тепер тут діє сучасна душова з усім необхідним (на знімку). Подбали і про те, аби належним був порядок у підсобних приміщеннях, охайним став склад, де окремо зберігатимуть насіння дерев та запчастини. “Омолодили” й гараж для всієї техніки. Діє мийка для автомобілів і тракторів. А ще подбали про місце стоянки пожежного автомобіля і пожежну водойму. І це було обов’язковою умовою, яку ставило перед майстрами керівництво лісгоспу. Адже поруч колють і складують дрова. Тому протипожежна безпека – на чільному місці.

– У лісництві, – розповідає провідний інженер із заготівлі Михайло Буркало, – постійно зберігається стратегічний, так би мовити, запас дров – двісті кубометрів. Адже не кожна зима лагідна. Тому ми ними й запасаємося.

До речі, колоті дрова на експорт лісгосп відпускає по 2100 гривень. Дрова у клітках, готові, поколоті, юридичним особам продають по 1860 гривень, без ящика – 1680; а населенню (в тих-таки ящиках) – по 1658 гривень, без ящика – 1540,80.

Сьогодні-завтра ось-ось забезпечать дровами практично всіх жителів, хто хоче придбати це традиційне паливо. Бюджетним установам Берегового і району плани поставок виконано.

Уже з наступного року у Кідьоші директор лісгоспу Б. Шойного планує поставити устаткування, аби переробляти й ту низькоякісну несортову дубову деревину, яку відбирають у дрова і відрізки якої довжиною метр п’ять – метр десять сантиметрів. З таких коротких, власне, відходів виготовлятимуть дошку для підлоги. На таку продукцію є доволі чималий попит і її будуть продавати, зокрема, населенню.

Отже, все повинно приносити прибуток. Такий тут ґаздівський підхід. Тому й цілком закономірно, що Берегівський лісгосп нещодавно відзначено престижною національною нагородою “1000 кращих молодих підприємств України”.

Ремонт Кідьошського лісництва, яке належить Берегівському держлісгоспу, успішно завершений ще до настання осінніх холодів. За словами директора підприємства Богдана Шойного, котрий постійно опікується поліпшенням умов праці […]