З аграрниками Мукачівщини говорили про вимоги трудового законодавства

4 роки ago admin 0

На Закарпатті сільське господарство належить до галузей, які перебувають у групі ризику щодо використання незадекларованої праці. Отож фахівці Управління Держпраці, відвідуючи суб’єкти господарювання краю у рамках проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи, вирішили надати перевагу саме  агропромисловим підприємствам.

Так, днями головні державні інспектори відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці Володимир Севч та Іван Хланта мали розмову з представниками кількох фермерських господарств Мукачівщини.

У ході інформаційно-роз’яснювальних заходів посадовці порушили важливі  питання законодавства про працю. Зокрема, наголосили на  необхідності дотримання вимог законодавства в частині оформлення трудових відносин з найманими працівниками, строків виплати заробітної плати, мінімальних державних гарантій в оплаті праці.

Також надали рекомендації щодо застосування деяких норм чинного законодавства про працю і роз’яснення щодо наслідків, які можуть призвести у разі виконання роботи без офіційного оформлення. Окрему увагу приділили останнім законодавчим змінам.

Подібні превентивні заходи допомагають встановити діалог з роботодавцями та їхніми найманими працівниками, нагадати закріплені Законом їхні трудові права та обов’язки, – каже начальник Управління Держпраці у Закарпатській області Богдан Дорош, – що cприяє налагодженню ситуації на підприємствах краю  щодо дотримання вимог законодавства про працю.