ОСНОВА ГАЛУЗІ ЛІСОВОГО ГОСПОДАРСТВА ЗАКАРПАТТЯ – ПРОФЕСІЙНІ КАДРИ

5 років ago admin 0

Кадри – це основний склад підготовлених, кваліфікованих працівників, які на високому професійному рівні виконують функціональні обов’язки на підприємствах галузі лісового господарства.

У лісогосподарській діяльності, яка відображає цілий спектр різноманітних функціональних діяльностей, питання кадрової політики є надзвичайно актуальним.

Основні складові кадрової політики – це якісний підбір і розстановка кадрів, підвищення кваліфікації керівників і спеціалістів. Тому, цілком природньо, що Закарпатське обласне управління лісового та мисливського господарства приділяє неабияку увагу проблемі добору кадрів, і в першу чергу керівних працівників.

Щороку в Українському центрі підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів лісового господарства (Укрцентркадриліс) підвищують свою кваліфікацію понад 250 працівників.

У лісовій галузі Закарпатської області працює понад 2800 осіб. Всіх їх об’єднує відповідальне, сумлінне ставлення до справи, якою вони займаються. Збереження і примноження лісових багатств для лісівників – важливе значуще завдання. Тому кожного, хто пов’язаний з лісовою галуззю, можна назвати хранителем майбутнього.

Жінок у галузі – 13%. Основна ланка лісогосподарського виробництва, це державна лісова охорона, яка нараховує 1454 працівники.

Протягом останніх років таке відношення та чисельність залишаються практично незмінними. Із загальної кількості працюючих, 873 особи мають вік до 35 років, 1611 осіб – 36-55 років, 391 – 56-65 років, та 22 особи старші 66 років. Такі працівники потрібні галузі, зі своїм виробничим досвідом та життєвою мудрістю.

З усіх працюючих, мають вищу освіту рівня спеціаліст – магістр – 683 особи, бакалавр -167, ПТУ, лісові школи, курси – 389, нефахова освіта у 745 працівників, та середню освіту мають 913 працівників.

Стало нагальною потребою і доброю традицією щороку проводити обласний семінар працівників кадрової служби. Зазвичай, ці семінари проводяться на базі одного з державних підприємств, що дає можливість ознайомитися з культурою виробництва та специфікою роботи того чи іншого підприємства. На наші семінари запрошуються працівники інших відомств для передачі досвіду в роботі. Законодавство про працю невпинно змінюється, у кадровиків добавились значні об’єми роботи щодо військового обліку та бронювання працівників, антикорупційної діяльності, тощо.

Незважаючи на труднощі, які виникають підчас підготовки та добору кадрів для ведення лісового та мисливського господарства, першочерговим критерієм для прийому до лав лісівників, насамперед залишається професійність, освіченість, сумлінність та дбайливе ставлення до природних ресурсів нашого краю.

Кадри – це основний склад підготовлених, кваліфікованих працівників, які на високому професійному рівні виконують функціональні обов’язки на підприємствах галузі лісового господарства. У лісогосподарській діяльності, яка відображає […]