Громадська рада при Держлісагентстві звернулась до Прем’єр-міністра України

4 роки ago admin 0

Сьогодні, 2 жовтня 2019 року відбулось засідання Громадської ради при Державному агентстві лісових ресурсів України. У зв’язку з ситуацією, що склалась зараз у лісовій галузі Громадська рада звернулась з листом до Прем’єр-міністра України Гончарука О.В.

Прем’єр-міністру України

Гончаруку О.В.

Шановний Олексію Валерійовичу!

Призначення в останні 10 років керівниками лісової галузі за партійним квотним принципом призвело до ряду критичних ситуацій:

•    На протязі 2.5 років не призначено Голову Держлісагентства та Першого заступника Держлісагентства.

•    Єдиний заступник Голови, який мав право підпису, звільнений рішенням Уряду.

•    Через ліквідацію Мінагрополітики головний розпорядник бюджетних коштів не виконує свої функції.

В зв’язку з цим заблоковано фінансування з державного бюджету зарплат лісівникам Півдня та Сходу країни, де є великі ризики виникнення лісових пожеж та вже повинні бути розпочатими роботи з відновлення лісів. Держлісагентство позбавлене права внесення пропозицій на рівні Міністерств та Кабінету Міністрів України. В той же час в лісовому господарстві накопичилось ряд проблем, які потребують термінового вирішення:

–    Три роки не фінансується з державного бюджету лісове господарство Півдня та Сходу України, де звільнилось вже половина працюючих, які зараз шукають кращої долі в лісовому господарства Польщі та Німеччини.

–    Законодавчі обмеження та відсутність нормативно-правової бази на ринку деревини призвели до цілого ряду конфліктів в державі та зовнішніх ринках, що призвело до спаду реалізації деревини, економічних збитків державних лісогосподарських, деревообробних, меблевих підприємств та держави в цілому.

З огляду на це громадські організації, які пов’язані зі сферою лісового і мисливського господарства, деревообробного, меблевого виробництва, виробництва лісового та деревообробного обладнання та Громадська рада при Держлісагентстві звертаються до Уряду України з наступним проханням:

1.    Внести зміни в кваліфікаційні вимоги до проведення конкурсу на призначення на посаду Голови Держлісагентства та його заступників виключно за професійними лісівничими якостями, достатнім досвідом роботи в лісовому господарстві, у тому числі на керівних посадах, наявність вищої лісогосподарської освіти.

2.    Терміново оголосити конкурс на посади Голови Держлісагентства та Першого заступника. Запропонувати кандидатам на зазначені посади презентувати свої бачення та програми на засіданні Громадської ради при Держлісагентстві.

3.    До проведення конкурсу призначити тимчасово виконуючого обов’язки з правом підпису фінансових документів для розблокування фінансування галузі фахівця, який би відповідав вимогам, зазначеним у пункті 1.

З повагою

Голова Громадської ради при Держлісагентстві     В.В. Масюк

Сьогодні, 2 жовтня 2019 року відбулось засідання Громадської ради при Державному агентстві лісових ресурсів України. У зв’язку з ситуацією, що склалась зараз у лісовій галузі Громадська […]