Очільник Закарпаття заслухав лісівників та деревообробників краю (ВІДЕО)

5 років ago admin 0

Лісівники краю, деревообробники, екологи, прокурори та небайдужі громадяни разом із обласною владою провели засідання круглого столу з питань раціонального природокористування.

Як зауважив голова Закарпатської обласної державної адміністрації Ігор Бондаренко, обласна влада ініціювала захід відповідно до Указу Президента “Про деякі заходи щодо збереження лісів та раціонального використання лісових ресурсів”. Засідання розпочали із виступу начальника Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерія Мурги.

Головний лісівник краю у першу чергу подякував обласній владі за ініціативу проведення такого важливого заходу для області, де лісистість становить понад 52 % від усієї території. У свою чергу Валерій Мурга проінформував присутніх про результати, а також проблеми лісової галузі краю. Важливим питанням у ході круглого столу стала цінова політика на ділову деревину.

З боку деревообробників лунала критика у її дороговартості, однак як зазначив заступник начальника управління Василь Кий, ціна на Закарпатті є найнижча серед інших Західних областей України. Однак лісівники готові до діалогу з підприємцями для подальшої плідної співпраці.

Важливим чинником у відносинах між лісівниками та деревообробниками стала система електронних торгів. Сьогодні вона є не надто досконалою, про що під час виступу зазначила депутат Закарпатської обласної ради Ірина Мацепура. Говорили і про цінову політику і про електронний облік деревини та зменшення рубок. Зрештою присутні дійшли висновку, що проблеми порушенні під час зустрічі для області є вкрай важливі, а тому вирішили за короткий час всі питання упорядкувати та провести аналогічну зустріч для їх якнайшвидшого вирішення та підготувати звернення до Кабміну щодо фінансування лісової галузі й ціновій політиці.

Лісівники краю, деревообробники, екологи, прокурори та небайдужі громадяни разом із обласною владою провели засідання круглого столу з питань раціонального природокористування. Як зауважив голова Закарпатської обласної державної […]