В УЖГОРОДІ ВІДКРИЛИ «ХУДОЖНЮ ОСІНЬ»

4 роки ago admin 0

Напередодні Всеукраїнського дня художника, який щороку відзначають у другу неділю жовтня, закарпатські митці традиційно презентували в Ужгороді виставку своїх робіт «Осінь – 2019».
27 вересня урочистості з цієї нагоди відбулися в Закарпатському обласному художньому музеї ім. Йосипа Бокшая зібравши представників влади області та міста, митців та шанувальників мистецтва. Голова обласної організації Національної спілки художників України Борис Кузьма, відкриваючи виставку, найперше попросив присутніх вшанувати хвилиною мовчання пам’ять закарпатських художників, які минулого року відійшли у вічність. Відтак повідомив, що виставка є цілком демократичною. Тут представлені твори різних жанрів і напрямків як знаних крайових митців, так і молодих художників. 
Шанувальників мистецтва з прийдешнім професійним святом привітала заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Ольга Травіна.
– Маю за честь висловити вам слова привітання від імені голови Закарпатської облдержадміністрації Ігоря Бондаренка з нагоди відкриття виставки закарпатських художників, – звернулася посадовиця до присутніх. – Нам, безумовно, є чим пишатися. Ця виставка – черговий доказ, що наше образотворче мистецтво – унікальне, своєрідне. Тож бажаю усім присутнім наповнитися тією енергією, яку випромінюють експоновані тут твори, отримати від них насолоду. Бажаю і нашим метрам, і молодим митцям, щоб муза ніколи не полишала ваші майстерні, і ви могли радувати нас і надалі своїми чудовими творами.
Відтак Ольга Травіна виконала приємну місію, вручивши подяки голови облдержадміністрації крайовим митцям.  
Від імені міського голови Ужгорода художників привітав його заступник Ігор Фартушок, який відзначив особливість виставки, яка поєднала класичні роботи знаних майстрів, та креативні юних художників.
Додамо, що нинішня художня виставка має дві локації. Інша її частина розгорнута в галереї «Ужгород». Там представлено графічні та твори декоративно-прикладного мистецтва. Оглянути експозиції виставок можна до середини жовтня.

Прес-служба ОДА

Напередодні Всеукраїнського дня художника, який щороку відзначають у другу неділю жовтня, закарпатські митці традиційно презентували в Ужгороді виставку своїх …