За вихідні на Закарпатті сталося 32 пожежі в екосистемах

5 років ago admin 0

Щодня закарпатські вогнеборці ліквідовують чимало пожеж у природних екосистемах. Так, лише впродовж суботи-неділі в регіоні з 36 пожеж, 32 загорання виникло на відкритиій  території. Сумнівна “першість” в  Ужгородського району, тут зафіксовано 10 випадків загорань, 8 пожеж мали місце на території Виноградівського району, ще по 4 випадки зафіксовано у Тячівському та Мукачівському районах краю. Загалом з початку 2019 року в області виникло 1417 пожеж площею близько 1640 га.

З метою попередження виникнення численних пожеж на відкритих територіях, фахівці ДСНС області постійно проводять роз’яснювальну роботу з громадянами, однак, зусиль самих рятувальників замало.  Тож в черговий раз нагадуємо краянам, що самопали сухостою можуть спричинити тяжкі наслідки: такі як руйнування родючого шару ґрунту, загибель тварин та комах. Також неконтрольоване поширення вогню може призвести не лише до знищеного майна, а й травмування чи, навіть, загибелі громадян.

Шановні краяни‚ пам’ятайте, дотримання елементарних правил пожежної безпеки допоможе уникнути лиха вогняної стихії та вберегти наш край від екологичного лиха

У ДСНС України у Закарпатській області

Екосистеми правлене.jpg