Завтра для читачів обласної книгозбірні з романом "По той бік сонця" дебютує Ксенія Фукс

5 років ago admin 0

KFУ вівторок, 24 вересня, в Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці ім.Ф.Потушняка представлять роман Ксенії Фукс “По той бік сонця”.

На презентації свого дебютного роману (видавництво “Темпора”) на Київському Арсеналі в травні молода українська письменниця Ксенія Фукс зазначила: вважає проблематичним той факт, що тема психологічних захворювань замовчується в українському суспільстві, й через це важливо почати відкрито про них говорити.

Центральною темою дебютного роману Ксенії стали сприйняття суспільством людей із психологічними захворюваннями та самоідентифікація пацієнтів, які опинилися в психіатричних лікарнях. Головна героїня книги “По той бік сонця”, від чиєї особи ведеться розповідь, потрапляє в психіатричне відділення однієї з німецьких клінік. Героїня бореться з депресією, яка відняла в неї всі сили працювати, кохати, зустрічатися з друзями. Головна героїня не хоче ні їсти, ні читати, ні виходити з дому, ні вставати з ліжка, і по суті, навіть жити. Клініка  її остання надія на порятунок. З моменту, коли вона опиняється в стінах лікарні й здає в приймальні всі гострі предмети, починається її довгий шлях одужання.