Закарпаття. Надійний радіозв’язок життєво необхідний у лісовому господарстві

5 років ago admin 0

Надійний радіозв’язок – життєво необхідний компонент технічного оснащення в лісовому господарстві. Особливо в умовах пожежонебезпечного періоду. Задля збереження лісових масивів закарпатські лісівники йдуть у ногу з часом. Щороку держлісгоспи краю оновлюють свій пожежний інвентар для ефективної протидії лісовим пожежам, а також охороні лісу.

В останньому випадку на допомогу лісовій охороні «приходять» переносні радіостанції, адже у лісових масивах не скрізь є покриття. Наразі 14 сучасних потужних радіостанцій вже закупили працівники державної лісової охорони ДП «Рахівське ЛДГ», а також ДП «Ужгородське ЛГ» – 2 та ДП «Хустське ЛДГ» – 1.

Як розповідає директор ДП «Рахівське ЛДГ» Микола Грапинюк, переносні радіостанції особливо актуальні під час патрулювання лісових масивів та обходів. Озброєні ними, працівники державної лісової охорони стають більш мобільними, адже має змогу швидше дізнатись про місце загоряння, квартал, виділ та урочище та вчасно зреагувати. Тому рації відіграють важливе значення у пожежонебезпечний період.

Рації особливо актуальні для Закарпаття, адже через доволі гірський ландшафт, в області ще залишаються території не покриті мобільним зв’язком. Саме тому у нагоді лісівникам стають переносні радіостанції які дають змогу завжди залишатися на зв’язку.

Окрім того для єгерів і працівників лісового господарства та мандрівників – всіх тих, кого професійна діяльність або хобі пов’язують з лісом і живою природою забезпечення радіозв’язком – це не тільки зручність виконання службових обов’язків, а й особиста безпека.

 




Надійний радіозв’язок – життєво необхідний компонент технічного оснащення в лісовому господарстві. Особливо в умовах пожежонебезпечного періоду. Задля збереження лісових масивів закарпатські лісівники йдуть у ногу з […]