Міжгірські лісівники закликають вступати до лав шкільних лісництв

5 років ago admin 0

На сьогодні організація заходів в сфері лісівничої освіти є важливим напрямком діяльності з розвитку лісогосподарської та екологічної освіти, екологічної культури підростаючого покоління.

До одного з таких інструментаріїв, як частини патріотичного виховання дитини відносяться шкільні лісництва, які можна назвати першою, а можливо, головною сходинкою до здобуття лісової професії.

За словами директора Міжгірського лісгоспу Івана Барни, рух шкільних лісництв є невід’ємною частиною реалізації державної політики з популяризації лісових професій і безперервної підготовки кадрів для лісової галузі, який широко підтримується на обласному рівні. Це чітка політика начальника Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерія Мурги.

Реалізуючи себе у всіх напрямках роботи шкільного лісництва, багато учнів після закінчення школи цілеспрямовано надходять до навчальних закладів лісогосподарського профілю середньої та вищої професійної освіти.

Наразі шкільні лісництва діють на базі Міжгірського та Вучківського лісництв та нараховують майже півсотні дітей. Шкільні лісництва на базі Міжгірського лісгоспу мають давню історію та засновані ще з 1968 та 1996 років. Однак лісівники закликають вступати до лав шкільних лісництв, щоб з гордістю носити лісівничу професію та популяризувати професію лісівника серед підростаючого покоління, формування екологічної культури і дбайливого ставлення молоді до лісових багатств України.

Одним із пріоритетних напрямків діяльності Департаменту лісового господарства Закарпатської області є розвиток шкільних лісництв, які успішно працюють у всіх районах області.

 









На сьогодні організація заходів в сфері лісівничої освіти є важливим напрямком діяльності з розвитку лісогосподарської та екологічної освіти, екологічної культури підростаючого покоління. До одного з таких інструментаріїв, як частини […]