Рятувальники Закарпаття підбили підсумки роботи за серпень

5 років ago admin 0

03 вересня в Управлінні ДСНС України у Закарпатській області відбулась підсумкова нарада, під головуванням начальника оперативно-рятувальної служби області Романа Гудака.

Присутні, а у ній традиційно взяли участь: керівний склад Управління та начальники структурних підрозділів,  проаналізували свою діяльність з початку року та за серпень місяць зокрема. Також, керівництвом Управління було позначено головні завдання, над якими необхідно працювати рятувальникам у наступні місяці.  

Так, за серпень 2019 року підрозділами Управління області було зафіксовано 214 пожеж на яких загинула 1 особа та ще 2 потрапили на лікарняні ліжка. Якщо аналізувати кількість пожеж у порівнянні з аналогічним періодом 2018 року, то їх кількість на території області збільшилась на 53 відсотки. Так, з початку 2019 року в регіоні зареєстровано 2096 випадків займань, позаяк у 2018  їх було 1369.

“На сьогодні в краї спостерігається тенденція щодо погіршення оперативної обстановки. Таке збільшення відбулось зокрема через велику кількість пожеж у екосистемах: загорання сухої рослинності, чагарників та сміття на відкритих територіях, на сьогодні (з початку року) їх зафіксовано 1233 випадки. Але, враховуючи таку широкомасштабну профілактичну роботу, яка була проведена нашими підрозділами впродовж серпня 2019 року, можемо констатувати, що кількість пожеж зменшилася, тож позитивні зрушення є.

Однак, осінь вже розпочалась, а значить пожежі, спричинені осінніми польовими роботами можуть продовжитись. А до них ще додадуться й пожежі, що виникають у житловому секторі та можуть завдати шкоди не лише майну громадян, а й їх здоров’ю та життю. Тож зараз  звертаю увагу представників усіх підпорядкованих підрозділів  на підготовці до осінньо-зимового періоду, а саме профілактиці пожеж, що притаманні саме цій порі року. Першочерговим є забезпечення готовності підрозділів Управління  до реагування на надзвичайні ситуації осінньо-зимового періоду, а саме: приведення у належний стан будівель підрозділів ДСНС, підготовка техніки та спорядження, уточнення розрахунків, удосконалення взаємодії з аварійними підрозділами інших органів влади» – підсумував у своєму виступі начальник Управління ДСНС України Роман Гудак.

У ДСНС України у Закарпатській області

DSC_0440.JPGDSC_0426.JPG

DSC_0422.JPGDSC_0435.JPG