За три роки лісівники Закарпаття заготовили понад 56 тонн насіння

5 років ago admin 0
Співробітники лісових господарств Закарпатської області щорічно, починаючи з осені та до кінця зими заготовляють насіння для забезпечення власним високоякісним садивним матеріалом навесні.
 
Починаючи з 2016 року лісовими господарниками заготовлено понад 56 тонн насіння.
 
Динаміка заготівлі насіння з 2016 по І-ше півріччя 2019 року:

 
Лісівники під час збору лісового насіння вибирають дерева здорові, не уражені шкідниками і хворобами. Після закінчення збору вони відправляються на переробку.
 
«Для більш якісної переробки потрібно, щоб шишка підсохла хоча б близько двох тижнів. Далі дві доби в сушильній шафі чи шишкосушарці. Ми ще близько дві доби переробляємо. Опісля вже готове насіння потрапляє в лабораторію, з якої лісівники отримують аналізи через 15-25 днів», – зазначив директор Брустурянського лісомисливгоспу Михайло Бігун.
 
В «Закарпатській лісонасіннєвій лабораторії» оцінюють «посівні якості» насіння. Вимоги високі: з 100 повинні прорости 98.
 
Також насіння використовують для вирощування сіянців дерев в розсадниках по всій Закарпатській області.

Співробітники лісових господарств Закарпатської області щорічно, починаючи з осені та до кінця зими заготовляють насіння для забезпечення власним високоякісним садивним матеріалом навесні.   Починаючи з 2016 […]