Рятувальники Закарпаття перевіряють готелі на предмет дотримання вимог техногенної та пожежної безпеки

5 років ago admin 0

Наразі на території всієї України тривають перевірки місць відпочинку людей, передусім готелів та  закладів відпочинку й оздоровлення. Інспекторським складом Управління ДСНС України у Закарпатській області заплановано провести позапланові заходи державного нагляду (контролю) за додержанням вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки на 288 об’єктах, які підпадають під перевірку.

Так, 29 вересня ужгородські рятувальники та представники всеукраїнських і регіональних ЗМІ завітали із інспектуванням до готелів «Олімп» та «Дружба». Правда, не всюди рятувальників зустрічали привітно. Так, приміром, персонал готелю «Олімп» намагався уникнути перевірки, аргументуючи це тим, що на території закладу проводяться ремонтні роботи, тож відпочивальників тут немає. Однак, згодом з’ясувалось, що готель все ж таки працює, але керівництво закладу відмовилось від спілкування із представниками ДСНС не пояснюючи причин такої поведінки. У разі подальшого перешкоджання здійснення перевірки працівниками ДСНС Закарпаття буде складено акт стосовно неможливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) та направлено адміністративний позов до суду.

Далі рятувальники та медійники рушили до «Дружби». Тут з гостинністю справа виявилась кращою, однак заходи протипожежного захисту дотримувались не всюди. Рятувальники перевірили стан шляхів евакуації, які на деяких поверхах не відповідали вимогам та були захаращені; поспілкувались із працівником на ресепшені на предмет його дій на випадок виникнення пожежі на території закладу. Також було перевірено первинні засоби пожежегасіння. На жаль, більшість з них не відповідали термінам придатності, а в деяких випадках і зовсім були непридатними. Ще фахівці ДСНС проінспектували стан електричного господарства та системи протипожежного захисту, внутрішнього й зовнішнього водопостачання

У ДСНС України у Закарпатській області

DSC_0195 копия.jpgDSC_0198 копия.jpg

DSC_0209 копия.jpgDSC_0213 копия.jpg

DSC_0218 копия.jpgDSC_0233 копия.jpg

DSC_0222 копия.jpgDSC_0242 копия.jpg