Порушенням – заслін! Міжгірські лісівники закликають берегти ліс

5 років ago admin 0

З року в рік у центрі уваги працівників ДП “Міжгірське лісове господарство” і актуальне питання пожежної безпеки в лісових масивах. З цією метою колективом систематично проводяться профілактичні та попереджувальні заходи,  що сприяють недопущенню лиха, запобігають порушенням правил поведінки в лісі.

Провідний спеціаліст охорони лісу ДП “Міжгірське лісове господарство” Василь Ченько зауважує:

Ефективним інструментом служать регулярні протипожежні рейди, які відбуваються з участю служби охорони лісу на чолі з головним лісничим підприємства, заслуженим працівником лісу України Петром Бойком. Внаслідок їх проведення цього року виявлено шість випадків незначних загорань на землях сільськогосподарського призначення, що належать лісфонду держлісгоспу, а саме на територіях Верхньобистрянського, Запереділянського та Вучківського лісництв. Згідно ст. 77 Кодексу України про адмінпорушення на винних осіб складено протоколи і їх притягнуто до відповідальності”.

У зв’язку з настанням осіннього періоду, котрий, як правило, традиційно теж насичений сонячними спекотними днями, отож, вважається пожежнонебезпечним ще й тим, що в цей час посилюються масові людські мандрівки до зеленої скарбницями особливо за грибними дарами, пильність лісової стражі буде посилена. Ще раз висловлюємо прохання до населення зайве не розводити багаття в лісових угіддях, повсякчас бути обережними на лоні природи, яка в нашому верховинському краї напрочуд прекрасна.

З року в рік у центрі уваги працівників ДП “Міжгірське лісове господарство” і актуальне питання пожежної безпеки в лісових масивах. З цією метою колективом систематично проводяться […]