Давайте припинимо пожежі у екосистемах разом!

5 років ago admin 0

Закарпаття продовжує потерпати від неконтрольованих пожеж в екосистемах. Лише упродовж останньої доби із 13-ти зафіксованих загорань 11 – це горіння сухої трави, чагарників та сміття на відкритих територіях. Причому в одному з випадків ледве не загорівся ліс. Зокрема, 27 серпня о 21:20 загорілася суха трава та чагарники на відкритій території за межами села Бене Берегівського району.

На місці події працювали вогнеборці та техніка 12-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Берегово та також 35 працівників місцевого лісового господарства. О 23:07 пожежу, площею 1,7 га, вдалося локалізувати, а повна ліквідація тривала до 01:30. Спільними зусиллями вдалося не допустити  подальшого розповсюдження вогню та врятували поруч розташовані лісові угіддя. Потерпілих на події не було. Обставини справи та остаточна причина виникнення пожежі з’ясовуються.

Але пожежа могла й не досягти таких масштабів, якби не байдужість пересічних громадян. Чомусь деякі люди, побачивши невеличке загорання сухотрав’я, замість того, щоб підручними засобами загасити його, хапаються за модні гаджети й ведуть фото- чи  відеорепортажі, навіть забуваючи зателефонувати на “101”.

А вогонь тим часом набирає сили й розповсюджується все більшою територією, знищуючи все живе на своєму шляху. Отож, перед тим, як ставати авторами нікому непотрібних “репортажів”, напевно краще спробувати загасити невеличкий осередок пожежі, чи хоча б відразу повідомити про це рятувальників.

Управління ДСНС України у Закарпатській області в черговий раз нагадує краянам, що самопали сухостою можуть спричинити тяжкі наслідки: такі як руйнування родючого шару ґрунту, знищення флори й фауни. Також неконтрольоване поширення вогню може призвести не лише до знищеного майна, а й травмування чи, навіть, загибелі громадян.

У ДСНС України у Закарпатській області

syhostiy12.jpg