Вандали понищили рекреаційний пункт на Міжгірщині

5 років ago admin 0

            Рекреація означає відновлення сил, стимул людини до активного життя і діяльності, розваги і відпочинок після роботи у мальовничих куточках природи. Саме з цією метою державним підприємством “Міжгірське лісове господарство”, активно благоустроюються лісові території, з неабияким смаком декоративно перевтілюючи їх ландшафти – будуються комфортні схованки від негоди у вигляді різних архітектурних споруд,  облаштовуються туристичні привали, прокладаються екологічні стежки тощо. У таких зонах явно збільшується людська масовість за дозвілля, бо лісові пейзажі благотворно впливають на настрій і самопочуття присутніх.

            Один з багаточисельних рекреаційних пунктів для прогулянки до “зеленої ниви” кілька років тому був створений держлісгоспівцями на околиці верхнього кінця села Лозянське – ур. Завершки. Про нього в першу чергу потурбувався лісівник Анатолій Фурдь. Не лише обладнав столи для прийому харчів, один з яких був з дашком, але й у сусідстві над дорогою оживив джерело, розчистивши його під криничку з прозо холодною водою. За вихідних чи святкових днів біля дбайливо впорядкованого місця на березі шумливого гірського потічка, де у теплі літні дні можна було ще й скупатися, залюбки збиралася натовпом місцева молодь, а також доросле населення. Щоправда, після таких сходин виявлявся суттєвий недолік – неприбране за собою сміття. Та це ще півбіди. В один час знайшлися невідомі вандали, які наважилися знищити рекреаційний об’єкт, спаливши бесідку. Сумно і соромно з цього дикого приводу, адже одні будуть, а інші руйнують.

            Прикро й самому керівнику Івану Барні за варварського випадку, який резонно зауважує, що подібна тривожна пригода не перша. “Будуємо для блага людей, але біда, що знаходяться окремі, що завдають глуму роботі лісівників, як і самій природі, котру прикрашаємо відпочинковими пунктами”. Добре, що ДП “Міжгірське лісове господарство” все-таки не розчаровується за такої підступної ганебної ситуації, а продовжує творити, щоб ліс слугував для повноцінного дозвілля місцевого населення і приїжджих туристів у чудовий верховинський край.

            Рекреація означає відновлення сил, стимул людини до активного життя і діяльності, розваги і відпочинок після роботи у мальовничих куточках природи. Саме з цією метою державним […]