Художник Іван Бондаренко презентує свій творчий доробок в Ужгороді

5 років ago admin 0

7.08.197 серпня о 16.00 у залі Закарпатського обласного музею народної архітектури та побуту відбудеться відкриття виставки робіт члена Об’єднання професійних художників Закарпаття Івана Бондаренка.

Народився митець 3 липня 1939 р. в с.Слободище Ілінецького району Вінницької області. Після закінчення школи працював у колгоспі різноробочим. Із 1960 р. – завідувач сільського клубу, керівник художньої самодіяльності. В 1953 р. вступив до Вінницького інституту на факультет математики. З 1964 по 1969 рр. навчався у Львівському політехнічному інституті на факультеті архітектури. Після закінчення інституту працював архітектором, головним архітектором проектів, керівником майстерні.

Із 1989 по 2012 рр. – директор проектного інституту “Закарпатдіпромісто”. Автор різноманітних архітектурних проектів в Ужгороді, Мукачеві й інших населених пунктах Закарпаття. Нагороджений грамотами, дипломами і медалями. За заслуги перед Українською православною церквою отримав диплом та орден Ікони Пресвятої Богородиці.