Закарпатські митники вилучили одяг, взуття, пиво та шоколад

5 років ago admin 0

Сьогодні, 3 серпня 2019 року, в зону митного контролю митного посту «Ужгород» Закарпатської митниці ДФС заїхав рейсовий автобус  сполученням  Прешов – Мукачево марки «Neoplan»,  під керуванням громадянина України.

Дві громадянки України формою проходження митного контролю обрали «червоний коридор», заповнили митні декларації, в яких вказали свої паспортні дані,  відомості про транспортний засіб та наявність у них особистих речей у кількості  по одній сумці.

При усному опитуванні підтвердили  відомості, вказані у митній декларації та заперечили наявність будь-яких товарів, які підлягають обов’язковому письмовому декларуванню в тому числі таких, переміщення яких через митний кордон України заборонено або обмежено.

В ході проведення повного митного огляду рейсового автобусу митники виявили приховані товари, а саме: взуття чоловіче іноземного виробництва торгівельної марки «Salvatore Ferragamo» різних розмірів та кольорів у кількості 54 пар; шоколадки торгівельної марки «Studentska» у кількості 210 шт. (плиток); пиво, різних торгівельних марок «Budweiser», «Pilsner», «Krusovice», «Staropramen» у металевих банках місткістю 0,5 літра кожна, у кількості 366 банок 183 літри; одяг бувший у використанні у загальній кількості 30 кг та взуття бувше у використанні у загальній кількості 15 кг.

Приховані від митного контролю товари знаходились у спеціально виготовлених сховищах, а саме: в чотирьох спеціально виготовлених тайниках, які розміщувались у передній та задній  частинах днища салону транспортного засобу.

У поясненні громадянки визнали виявлені товари своє власністю, приховали з метою подальшого збуту та отримання прибутку.

Зазначені дії мають ознаки порушень  митних правил, передбаченого ч. 1 статті 483 Митного кодексу України. Наразі складено протоколи про порушення митних правил, товари вилучено.

ДФС у Закарпатській області