Вирішення питання незадекларованої праці потребує спільних зусиль

5 років ago admin 0

В Ужгородському міському центрі зайнятості відбулася робоча нарада, в якій взяла участь  головний держінспектор праці Управління Держпраці у Закарпатській області  Маріанна Гукс. Сторони обговорили план проведення спільних заходів, спрямованих на детінізацію ринку праці та вдосконалення контролю за оформленням трудових відносин із найманими працівниками. Під час зустрічі були розглянуті також деякі робочі моменти щодо обміну інформацією.

Того ж дня на базі Ужгородського МЦЗ був організований семінар з громадянами, які звернулися у центр зайнятості за сприянням  у працевлаштуванні. Як наголосила Маріанна Гукс, нині одним з важливих завдань, поставлених перед посадовцями органів Держпраці, є подолання в державі незадекларованої праці, дотримання розміру мінімальної заробітної плати та строків її виплати. Вирішення цих завдань можливе тільки  при умові спільної роботи та залучення до неї усіх державних ланок.

У ході проведення семінару фахівець Управління Держпраці поінформувала присутніх про переваги легальної зайнятості, надала роз’яснення щодо окремих статей Кодексу законів про працю і пояснила відмінності між трудовим договором та договором цивільно-правового характеру (так званим договором підряду).