Законно чи незаконно: нові подробиці вибірко-санітарної рубки на Ужгородщині (ВІДЕО)

5 років ago admin 0

Кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем посадовцями ЗОУЛМГ, яке бере свій початок 2016 року та на думку прокуратури призвело до збитків державного бюджету на понад 2 з половиною млн. грн. через санітарно-оздоровчі заходи в межах природно-заповідного фонду на території Великодобронського лісництва Ужгородського держлісгсопу.

Нібито у 2016 році посадовці держлісгоспу не отримали від Міністерства екології відповідний дозвіл. Врешті в рамках досудового розслідування, представники прокуратури та управління захисту економіки, у супроводі працівників держлісгоспу та обласного управління, провели огляд місця де проводились санітарно-оздоровчі заходи. Тут правоохоронці намагались знайти пні, яких до речі сьогодні важко виявити саме за 2016 рік, адже санітарно-оздоровчі заходи проводились тут й у попередні роки.

Однак незважаючи на це, всі пні пройшли заміри для подальшої експертної оцінки. Самого експерта на місці не було. Паралельно із цим, на місці також працювали спеціалісти Українського науково-дослідного інституту гірського лісівництва. Дослідивши дубові насадження природно-заповідного фонду, останні прийшли до висновку, що санітарно-оздоровчі заходи тут були необхідні, й навіть потребують їх зараз, адже деякі дерева вже мають ознаки хвороби поперечного раку дуба.

Слід зауважити, що вся деревина була реалізована через електронний облік, а від виручених коштів було сплачено податки. Однак незважаючи на це, обвинувачення безпідставно заявляє про нанесення державі збитків, навіть попри те, що за зверненням прокуратури до суду з проханням визнати лісорубні квитки незаконними та їх анулювати, Восьмий Апеляційний адміністративний суд прийняв рішення на користь Ужгородського держлісгоспу, що підтверджує законність видачі лісорубних квитків та проведення санітарно-оздоровчих заходів на вищезазначеній території.

 

Кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем посадовцями ЗОУЛМГ, яке бере свій початок 2016 року та на думку прокуратури призвело до збитків державного бюджету на понад […]