У Закарпатті на розвиток українського війська перераховано понад 160 млн грн

5 років ago admin 0

Станом на 22 липня 2019 року платники Закарпатської області сплатили до бюджету 160,5 млн грн військового збору. Про це повідомляє ДФС у Закарпатській області.

У Головному управлінні ДФС у Закарпатській області зауважують, що порівняно з відповідним терміном минулого року, надходження цього платежу зросли на 19,5 млн гривень.

Лише у червні цьогоріч мешканці регіону сплатили 31,2 млн грн «патріотичного» збору, що на 2,4 млн грн більше, ніж торік.

Зауважимо, що військовий збір запроваджено в Україні з серпня 2014 року як додаткове джерело фінансування і підтримки армії. Ставка цього платежу становить 1,5% доходів, що підлягають оподаткуванню. Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за сплату збору до бюджету, при нарахуванні доходів у вигляді заробітної плати на користь платника податків, є роботодавці.

Варто пам’ятати, що сплата військового збору – це важливий і посильний внесок кожного громадянина для підтримання обороноздатності української армії та встановлення миру в нашій країні, – наголошують в головному органі ДФС області.