На Закарпатті триває інформаційно-роз’яснювальна кампанія з актуальних питань трудового законодавств

5 років ago admin 0

У рамках проведення комплексу інформаційно-роз’яснювальних заходів посадовці Управління Держпраці у Закарпатській області продовжили відвідування так званих сезонних закладів, до яких, зокрема, належать дитячі ігрові майданчики та атракціони, а також торговельні точки в тимчасових спорудах (лотках, наметах, кіосках).

Перший заступник начальника Управління Держпраці Василь Грицик та головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів актуальних питань трудового законодавства Маріанна Гукс розповіли працівникам таких закладів про переваги легального працевлаштування, пояснили, які ризики супроводжують громадян, коли вони погоджуються на «тіньові» форми трудових відносин. Водночас нагадали власникам про передбачену відповідальність за порушення вимог чинного трудового законодавства.

Як з’ясувалося, у багатьох точках працювали неповнолітні. Тішить той факт, що школярі з користю проводять свої літні канікули, однак більшість неповнолітніх виконувала трудові функції без відповідного оформлення трудових відносин.

Як потім пояснювали їх роботодавці, хтось «тимчасово» підміняв основного працівника, прийшов перший день спробувати,   перебував у родинних зв’язках з власником і таке інше. Отож фахівці Управління Держпраці принагідно звернули їх увагу на передбачену у чинному законодавстві чималу фінансову відповідальність за таке правопорушення.