Про наболіле

5 років ago admin 0

Однією із найактуальніших проблем сьогодення залишається ремонт автомобільних доріг, особливо обласного значення. Як відомо, коштів, що надходять з Державного бюджету на такі потреби недостатньо. Районна влада вже декілька разів зверталася до вищих гілок влади у сприянні вирішення цього питання та збільшення фінансування проведення ремонту обласних автодоріг загального користування місцевого значення, що розташовані на території району та складають основу дорожньої мережі. Однак, на сьогодні, особливих зрушень у цьому напрямку так і не відбулося. Тому за ініціативи Голови Ужгородської районної ради Руслана Чорнака це питання було винесено на розгляд сесії Ужгородської районної ради.

Основними із автодоріг, які знаходяться у вкрай занедбаному стані, є дороги обласного значення за напрямками Середнє-Лінці-Шкуратівці-Ракошино (особливо в селі Лінці) та Середнє-Анталовці. За результатами тендерних процедур між комунальним підприємством Закарпатської обласної ради «Будкомплектторг» та підрядниками укладено договори на виконання робіт по капітальному ремонту доріг за вказаними напрямками.

Дані дороги знаходяться на балансі обласної державної адміністрації, але із їх капітальним ремонтом підрядники не поспішають, посилаючись на вкрай мале фінансування за рахунок коштів обласного бюджету.

Вирішувати питання щодо проведення їх ремонту необхідно негайно. Тому на черговій сесії для капітального ремонту цих напрямків Ужгородська районна рада виділила 1,5 мільйонів гривень для капітального ремонту дороги Середнє-Анталовці та 1,5 мільйонів гривень для капітального ремонту дороги Середнє-Лінці-Шкуратівці-Ракошино.

Тож сподіваємось, що згодом підрядник почне виконувати свої обов’язки відповідно до укладеного договору підряду щодо капітального ремонту доріг Середнє-Лінці-Шкуратівці-Ракошино та Середнє-Анталовці.

Це є одним із прикладів того коли кошти районного бюджету спрямовуються на ремонт об’єктів обласного значення, так як ремонт повинен здійснюватися за рахунок коштів державного дорожнього фонду або коштів обласного бюджету!