ДП «Ясінянське ЛМГ» відвідали юні лісові рейнджери Рахівщини

5 років ago admin 0

Не заважаючи на літні канікули 23 учні з клубу «Юних лісових рейнджерів» з керівником Оксаною Турок та вчителями завітали з пізнавальною екскурсією на терени лісового фонду лісомисливгоспу. Лісівники господарства підготували для гостей цікаву і насичену програму, яка включала в себе ознайомчі екскурси, цікаві розповіді та бесіди, а також практичні заняття.

Знайомство юних природолюбів з підприємством розпочалося із зустрічі з директором Василем Теличуком, який розповів дітям про діяльність лісгоспу, працю лісівників і основні принципи ведення лісового господарства. Далі рейнджери разом з єгерями відправилися у Свидовецьке лісництво де власноруч випустили в місцевий потічок 1000 мальків форелі струмкової. Під час зариблення працівники єгерської служби провели для дітей пізнавальну лекцію й розповіли про мисливське господарство підприємства та мету і цілі природоохоронного заходу із зариблення річок.

Наступним етапом знайомства дітей з ДП «Ясінянське ЛМГ» стала екскурсія до центрального офісу підприємства та прогулянка по пізнавальній екологічні стежці, що знаходиться на подвір’ї контори. Цікавою для дітей була розповідь головного лісничого підприємства Миколи Ластовецького про історичні аспекти створення та функціонування лісового господарства на території Ясінянської долини. Захват учнів викликав інтерактивний стенд «Основні лісоутворюючі породи ДП«Ясінянське ЛМГ»» біля якого вони мали нагоду побачити річні кільця і доторкнутися до стовбурів, насіння, шишок хвої дерев які формують лісовий фонд підприємства. Далі на дітей чекала цікава і пізнавальна екскурсія до місцевого краєзнавчого музею, під час якої окремі учні спробували заграти на найбільшому і найвідомішому музичному інструменті гуцулів – трембіті.

Наступним пунктом пізнавального маршруту був лісовий розсадник у Лазещинському лісництві де учні мали змогу отримати практичні навички у веденні лісового господарства, а також дізналися більше про методику лісовідновлення та тонкощі вирощування якісного садивного матеріалу.

Кінцевим пунктом подорожі стала рекреаційна зона «На Перевалі» де юні рейнджери змогли відпочити і відновити сили, за разом посмакувавши ароматним карпатським чаєм зі смаколиками. В кінці всі учасники отримали пам’ятні сувеніри з символікою підприємства та незабутні враження.

Сподіваємося, що «Юним лісовим рейнджерам» у ДП «Ясінянське ЛМГ» сподобалося і діти разом з вчителями завітають до нас знову, цікавого у нас багато!!!



Не заважаючи на літні канікули 23 учні з клубу «Юних лісових рейнджерів» з керівником Оксаною Турок та вчителями завітали з пізнавальною екскурсією на терени лісового фонду […]