Закарпатські рятувальники взяли участь в антитерористичних навчаннях

5 років ago admin 0

Упродовж 1-3 липня координаційна група Антитерористичного центру при Управлінні Служби безпеки України в Закарпатській провела масштабні спільні тактико-спеціальні антитерористичні навчання. Тренування відбувались на території Мукачівського та Берегівського районів.

У навчаннях, які відбувалися в умовах максимально наближених до реальних, взяли участь співробітники обласного Управління СБУ, регіональних Управлінь Національної поліції, ДСНС, Нацгвардії, прикордонники, підрозділи Збройних сил,  Держспецзв’язку, представники органів державної влади та інші суб’єкти боротьби з тероризмом.

За легендою навчань умовні терористи прибули на територію регіону для вчинення «диверсій» на військових об’єктах. Завдяки злагодженим та ефективним діям правоохоронців учасники «диверсійно-розвідувальної групи» були затримані, а виявлені макети вибухових пристроїв ‒ знешкоджені.

Для ліквідації наслідків можливої терористичної загрози Управлінням ДСНС області було організовано підняття та повне розгортання Мукачівського зведеного загону, до складу якого входять підрозділи ДСНС з дислокацією в м. Мукачево, Берегівському, Свалявському, Іршавському та Воловецькому районах. Загалом  було залучено 73 чоловіка особового складу та 18 одиниць техніки.

У ході тренувань рятувальники проводили перевірку рівня готовності органів управління та сил цивільного захисту Закарпатської області до дій за призначенням; вдосконалювали практичні навички особового складу підрозділів ДСНС області під час виконання завдань з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру, а також гасінні складних пожеж.

1_n.jpg 2т.JPG

 

3т.JPG4_n.jpg

У ДСНС України у Закарпатській області