Міжгірські рятувальники провели пожежно-тактичне навчання в санаторії

5 років ago admin 0

Сьогодні, 27 червня,  міжгірські рятувальники провели пожежно-тактичне навчання з персоналом та дітьми, які зараз оздоровлюються у ДП санаторій «Верховина», що в смт Міжгір’я. Згідно із задумом, рятувальники ліквідовували  умовну пожежу  в одному з номерів спального корпусу. Працівники 4-ї державної пожежно-рятувальної частини, що за викликом прибули на місце, відпрацювали кілька тактичних тем. Зокрема: проведення розвідки та бойове розгортання, включення в апарати захисту органів дихання, евакуацію дітей та ліквідація пожежі.

Далі головний інспектор Міжгірського районного відділу Управління ДСНС України у Закарпатській області Василь Красняник нагадав присутнім правила пожежної безпеки у побуті та під час відпочинку на природі, правила поведінки біля водойм, а також під час виявлення вибухонебезпечних предметів. Розказав і показав як потрібно користуватися вогнегасником.

Окрім цього бійці ДСНС продемонстрували присутнім пожежний автомобіль, бойове спорядження та технічне обладнання, яке допомагає ефективно ліквідувати наслідки надзвичайних ситуацій, та розповіли тактико-технічні характеристики. Дітвора також мала чудову нагоду відчути себе у ролі рятувальника, примірявши на себе бойовий одяг, та навіть узяти безпосередню участь у гасінні умовного загорання.

Директор санаторію «Верховина» Василь Попелич впевнений, що такі зустрічі з рятувальниками дуже корисні для молодого покоління. Після спілкування з працівниками Служби  порятунку діти у повсякденні та під час відпочинку поводять себе набагато обачніше й обережніше.

20190627_104436.jpg  20190627_104540.jpg

20190627_104734.jpg  20190627_105156.jpg

У ДСНС України у Закарпатській області