Офіційна відповідь по Анталовецькому лісництву ДП «Ужгородський лісгосп»

5 років ago admin 0

«Ужгородський лісгоспу» на допис користувача Mаріанна Манзулич у соціальній мережі Facebook від 23 червня.

Починаючи з 2016 року ДП « Ужгородський лісгосп» відмовився від проведення суцільних санітарних рубок, після яких залишаються ділянки, на яких 5-7 років років проводяться заходи сприяння природньому поновленню та догляд за молодим лісом. Такі ділянки протягом 5-7 років вважаються не покритими лісом.

Більшість лісових насаджень лісгоспу відносяться до рекреаційно-оздоровчих лісів, де лісівничими правилами заборонено проводити рубки головного користування, тобто головний збір урожаю лісу. На території Анталовецького лісництва таких насаджень  біля 65%. У цих насадженнях. Віком переважно 100 та більше років, проходять процеси старіння, ослаблення окремих дерев та їх захворювання хворобами лісу.

Працівниками Анталовецького лісництва під час своєї повсякденної роботи виявляють осередки хвороб лісу, на цих ділянках Відповідно до санітарних правил в лісах України плануються заходи з поліпшення санітарного стану лісу, а саме вибіркові санітарні рубки.

 Стосовно фото та відео, що були додані  до допису користувачем Маріанна Манзулич у фейсбук 23 червня 2019 року, можна припустити, що вони зроблені у виділі 1 кварталі 31 Анталовецького лісництва, де проводиться вибіркова санітарна рубка.

 Доцільність призначення якої була підтверджена інженерами- лісопатологами спеціалізованого лісозахисного підприємства « Львівлісозахист». Про що складений акт від 24.05.2019 року.

 Згідно матеріалів відведення на ділянці площею 38,8 га підлягає вирубуванню 271 м3    ліквідної деревини в той час як загальний запас деревини  на цій ділянці становить – 17 тис. м3 . тобто  вибрати заплановано біля 2% запасу насадження.

 Лісосіку вибіркової санітарної рубки розробляє ПП « Синевир» по договору підряду. Зі слів працівників бригади підрядника, під час роботи на ділянці вибіркової санрубки у кварталі 31 вид 1 Анталовецького лісництва, до них ніхто сторонній не підходив, очевидно що  фото та відеозйомка проводилися у вихідний день.

Щодо інформації викладеної у дописі, про конфлікт та поведінку лісничого:

Зі слів лісничого Анталовецького лісництва, Синичка В.В. з приводу рубки у кварталі 31 вид 1 ні до лісництва ніхто не звертався. Конфліктів ні з ким він не мав.

Адміністрація ДП « Ужгородський лісгосп» та Анталовецького лісництва завжди відкрита для відповідей на питання та роз’яснень щодо лісогосподарських заходів, які проводяться у держлісфонді.

«Ужгородський лісгоспу» на допис користувача Mаріанна Манзулич у соціальній мережі Facebook від 23 червня. Починаючи з 2016 року ДП « Ужгородський лісгосп» відмовився від проведення суцільних санітарних рубок, після […]