Рятувальники та лісники в тандемі вчились ліквідовувати пожежі у лісовому масиві на Мукачівщині

5 років ago admin 0

Лісова охорона ДП «Мукачівське ЛГ» спільно з рятувальниками державної служби з надзвичайних ситуацій провели планове навчальне тренування ліквідації лісові пожежі.

13 червня 2018 року державною лісовою охороною ДП «Мукачівське лісове господарство» спільно з підрозділами ДСНС Мукачівського району було проведено навчальне тренування з ліквідації лісової пожежі.

За легендою, з невстановлених причини біля с. Березинка виникло загоряння сухої трави на площі 1га. Через поривчатий сильний вітер пожежа перекинулась на суху лісову підстилку площею близько 2га. Внаслідок надзвичайної ситуації, 3 особи отримали опіки.

Для ліквідації пожежі першими прибули працівники лісової охорони Мукачівського лісництва з пожежним модулем та іншими засобами гасіння лісових пожеж. Зважаючи на складність ситуації та загрозу перекидання вогню на контору лісництва, оперативним штабом приймається рішення залучення до ліквідації пожежі рятувальні підрозділи ДСНС Мукачівського району.

Гасили усіма способами і засобами, що є в наявності. Лісова охорона та пожежники мали відпрацювати спільні дії, адже невеликі займання мають гасити силами лісгоспів, а рятувальники беруться до роботи, коли ресурсів лісників не вистачає.

Спільними зусиллями з використанням ранцевих вогнегасників, мотооприскувачів, шанцевого інструменту, пожежного модулю та пожежної техніки ДСНС «лісову пожежу» вдалося локалізувати та ліквідувати.

Метою проведення таких заходів є перевірка готовності та взаємодії усіх органів та служб, які залучаються до гасіння лісових пожеж, практичного відпрацювання мобілізаційних планів ліквідації лісових пожеж.

Чергові тренування пройшли злагоджено, що свідчить про готовність і рятівників і лісової охорони до боротьби з вогнем у лісі.

Навчання показали, що ліси Мукачівщини під пильним наглядом лісової охорони та захистом рятівників

Лісова охорона ДП «Мукачівське ЛГ» спільно з рятувальниками державної служби з надзвичайних ситуацій провели планове навчальне тренування ліквідації лісові пожежі. 13 червня 2018 року державною лісовою […]