Знакове тридцять перше…

5 років ago admin 0

Сьогодні, 31 травня відбулася тридцять перша сесія районної ради, на яку з’явилося 31 депутат.
Головував на засіданні очільник районної ради Руслан Чорнак. Традиційно, передувало сесії засідання Президії, яка погодила остаточний порядок денний. Загалом депутатам до розгляду запропоновано 22 питання. 
Перед початком сесії голова Федерації футболу Закарпаття Іван Дуран вручив спортивну форму голові Федерації футболу Ужгородського району, депутату районної ради Івану Ковачу, та відмітив роботу федерації району однією з кращих в Україні.
Перш ніж перейти до порядку денного сесії, присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих під час ООС на Сході України. 
Свої повноваження, як депутат районної ради, сьогодні прийняв Віктор Мартин. Секретар Ужгородської районної виборчої комісії Світлана Когут зачитала постанову про заміщення депутата, після чого Віктор Іванович прийняв присягу.
Відтак, перейшли до розгляду та затвердження рішень. 
Отже, районні обранці активно ухвалили рішення про внесення змін до діючих програм, затвердили договір про передачу коштів іншої субвенції у 2019 році міській раді на оплату послуг з охорони здоров’я, прийняли Програму приватизації об’єктів спільної власності територіальних громад Ужгородського району, Положення про проведення конкурсу на посаду директора та педагогічних працівників комунальної установи «Інклюзивно – ресурсний центр Ужгородської районної ради». 
Серед інших, також прийнято рішення про реорганізацію навчальних закладів у селах Лінці та Ірлява, а також зміни типу та назви Соломонівської школи. 
Нововведенням в Ужгородському районі стало створення комунального закладу «Академія футболу», у якій юні футболісти по завершенні навчання у ДЮСШ, ДЮФЛ матимуть змогу продовжити свої спортивні навики. 
На Ужгородщині почесних громадян стало на одного більше. Сьогодні таке звання присвоїли колишньому керівнику Ужгородського райвиконкому Павлу Федиковичу. 
Затвердили також звіт голови Ужгородської районної державної адміністрації про здійснення повноважень, делегованих районною радою за 2018 рік. 
Одноголосно народні обранці прийняли звернення до Президента України, Прем’єр-міністра України та Закарпатської ОДА щодо виділення коштів для ремонту автомобільних доріг, розташованих на території району, оскільки ситуація із фінансуванням цих робіт, вкрай незадовільна. 
Насамкінець, районні депутати внесли зміни до районного бюджету на 2019 рік, розподілили залишок коштів, що сформувався на 01 січня, на потреби першочергової необхідності.