У Хусті дітей привітають зі святом прем’єрою вистави "Комета над лісом"

5 років ago admin 0

knlЗ нагоди Міжнародного дня захисту дітей 2 червня о 16.00 Закарпатський обласний театр драми та комедії готує повчальну дитячу казку Ольги Мацюпи “Комета над лісом” (режисер-постановник Микола Бабин).

Хоча казка написана для дітей, проте тема, яка порушується в ній, є надзвичайно актуальною й у світі дорослих – масова вирубка лісів. Звичайно, маленьким глядачам про такі проблеми потрібно розповідати в легкій та доступній для їхнього розуміння формі, що ми і намагалися зробити.

Подібно до малечі, про це ніколи не замислювалась і головна героїня дійства – дівчинка Дзвінка (арт. Діана Філіп). Вона безтурботно живе у своєму дитячому світі й навіть не здогадується про всі ці проблеми дорослих, де панують влада та гроші. Її батько (арт. Василь Бабич) теж скорився владі грошей. Він прагнув заробити чим більше вдома, щоби не їздити на заробітки, і навіть не гребував таким способом заробляння, як незаконна вирубка лісу.

Все би так трагічно й закінчилося, якби за справу не взялася відчайдушна захисниця лісу – Білка (арт. Олеся Маринич), яка мешкає на останньому на галявині прадубі.