Виставку "Імпресія" презентує в обласному музеї народної архітектури та побуту Василь Когутич

5 років ago admin 0

VKВ понеділок, 3 червня, о 16.00 у виставкових залах Закарпатського обласного музею народної архітектури та побуту представить свій творчий доробок митець нової генерації закарпатської школи живопису  Василь Когутич. У щедрому творчому доробку автора все органічно взаємопов’язане. Що б не робив художник, незважаючи на молодий вік, йому вдається, бо працює з натхненням, легкістю і талантом.

Роботи виконані в техніках олійного живопису, акварелі та графіки. У жанровій палітрі художника домінують природні пейзажі, натюрморти, портрети, а графічні роботи наповнені легкістю і витонченістю. Пишучи з натури йому вдається зафіксувати щось суттєве, що розкриває характер та передає настрій, він чудово відчуває колір і форму. В творчому доробку митця – сотні робіт.

Народився художник 28 березня 1985 року в с.Ракошино Мукачівського району. Здобув ґрунтовну художню освіту, закінчивши Мукачівську дитячу художню школу ім.М.Мункачі, Ужгородський коледж мистецтв ім.А.Ерделі й Закарпатський художній інститут. Іще в студентські роки став переможцем Всеукраїнського конкурсу з академічного рисунку у м.Харків (2009 р.).