Підвищуємо професійну компетентність педагогічних працівників Закарпатської області

5 років ago admin 0

pto wv22 травня на базі навчально-практичного центру сучасних швейних технологій і дизайну Хустського професійного ліцею сфери послуг відбувся семінар-практикум для педагогічних працівників професій швейного напряму в рамках короткострокового підвищення кваліфікації. Учасниками заходу стали педагогічні працівники Ужгородського вищого комерційного училища Київського національного торговельно-економічного університету, Перечинського професійного ліцею, ДНЗ „Мукачівський центр професійно-технічної освіти”, Міжгірського професійного ліцею, Хустського професійного ліцею сфери послуг.

Семінар-практикум складався з теоретичної та практичної частин. Завдання заходу – ознайомлення та відпрацювання елементів обробки виробів верхнього жіночого одягу, що використовуються на вітчизняних та підприємствах Угорщини.

Майстер виробничого навчання Хомченко Н.М. розповіла про технологію обробки коміра-стійки, суцільнокроєного зі вставкою пілочки та відрізного по спинці, викладач спецдисциплін Філак Г.П. – про особливості конструювання відкладного коміра з відрізною стійкою у жакетах. Старший майстер Мейгес Т.В. презентувала поетапну обробку відкладного коміра з відрізною стійкою у верхньому жіночому одязі.

У практичній частині майстер виробничого навчання Величко О.М. показала майстер-клас „Обробка відкладного комірі з відрізною стійкою жіночого жакета за сучасними технологіями”, після чого учасники заходу виконали макети за запропонованою обробкою на сучасному обладнанні.

Семінар-практикум пройшов жваво, був насичений інформацією щодо ознайомлення і впровадження у навчально-виробничий процес сучасних виробничих технологій. Його учасники дізналися багато цікавинок щодо тонкощів технології обробки.

Навчально-методичний центр

професійно-технічної освіти

у Закарпатській області