Лісові розсадники – «колиска» молодого лісу Закарпаття (ВІДЕО)

5 років ago admin 0

Ліс починається з насіння та бажання людини. Закарпатські лісівники володіють як першим чинником так й другою якістю. Аби створити молоді лісові насадження, лісівники створюють спеціальні лісові розсадники. Всі підприємства Закарпатського ОУЛМГ забезпечені лісовими розсадниками.

Всього підприємствами створено 153 розсадника, загальною площею 62,2 га. Вони діють в кожному лісництві. І щороку в рамках акції з лісовідновлення «Майбутнє лісу у твоїх руках», забезпечують у повному обсязі посадковим матеріалом. Цього року лісові розсадники змогли надати близько 10 млн. саджанців, які були посаджені у лісових масивах Закарпаття.
Варто зазначити, що Закарпатське обласне управління лісового та мисливського господарства планує розширювати лісові розсадники. Головна ідея – інтенсифікація вирощування, висока культура виробництва, підвищення якості та асортименту посадкового матеріалу для задоволення потреб населення та реалізації.

Ліс починається з насіння та бажання людини. Закарпатські лісівники володіють як першим чинником так й другою якістю. Аби створити молоді лісові насадження, лісівники створюють спеціальні лісові […]