Офіційна відповідь ДП «Воловецьке ЛГ» на публікацію: «Хто нещадно нищить ліси Воловеччини?»

5 років ago admin 0
Воловецьке лісове господарство надає офіційну відповідь щодо публікації, оприлюдненої на сторінці в соціальній мережі Facebook
 
Пунктом 1 статті 39 Закону України «Про тваринний світ» визначено, що підприємства зобов’язані забезпечувати охорону середовища існування, умов розмноження і шляхів міграції тварин, а також вживають заходів щодо визначення місць розмноження диких тварин. По ДП «Воловецький лісгосп» видано наказ по підприємству, згідно якого визначено відтворюючі ділянки, тобто місця масового розмноження диких тварин. Зазначена ділянка, а саме квартал 14 таксаційний виділ 8 Жденіївського лісництва не відноситься до відтворюючих ділянок, а тому не може бути визначена як місце масового розмноження диких тварин. Сфотографована гусенична техніка не має ніякого відношення до проведення санітарно-оздоровчих заходів лісництвом.
 
В коментарях до публікації вказується на приналежність гусеничного трактора ДТ -75 майстру лісу Копосовичу Василю, хоча ця інформація є неправдивою, так як цей трактор зі слів майстра лісу Копосовича Василя не є його власністю, що підтверджено даними в електронній декларації.
 
Тобто кому саме належить сфотографований гусеничний трактор ДТ-75 ДП «Воловецький лісгосп» не має інформації, так само як і ствердження коментаторів, що він є власністю майстра лісу Копосович Василь – є безпідставною.
Проведення санітарно-оздоровчих заходів на вказаній ділянці є необхідністю, тому що ділянка знаходиться біля розвиненої мережі туристичних та розважальних закладів, а тому наявність хворих, сухостійних дерев в насадженні не сприяють туристичній привабливості.
 
Також, вказана ділянка належить до рекреаційно-оздоровчих лісових насаджень, і до лісівників поступали численні звернення туристів та відпочиваючих привести в порядок сусідні з закладами лісові масиви, а саме прибрати ці дерева так як вони є небезпечними з точки зору охорони праці. Лісівниками було встановлено відповідні інформаційні знаки про проведення санітарно-оздоровчих заходів для того щоб попередити туристів тимчасово не проходити по існуючих туристичних маршрутах.
Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

Воловецьке лісове господарство надає офіційну відповідь щодо публікації, оприлюдненої на сторінці в соціальній мережі Facebook   Пунктом 1 статті 39 Закону України «Про тваринний світ» визначено, […]