На власників пункту прийому металобрухту наклали штраф у розмірі понад 600 тисяч гривень

5 років ago admin 0

Одне з мукачівських приватних підприємств, що здійснює діяльність на території м. Ужгорода, використовувало працю п’яти осіб без належного оформлення з ними трудових відносин. Такий факт зафіксували посадовці Управління Держпраці у Закарпатській області під час проведення інспекційного відвідування.

Виявлені нелегальні працівники виконували роботу з пересортування металобрухту. А як відомо, за ч. 3 ст. 24 Кодексу законів про працю України, працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування і реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу.

На розгляді справи в Управлінні Держпраці представник цього суб’єкта господарювання заявив, що вказані особи були оформлені на роботу на підставі цивільно-правових угод. Хоча в розмові з державними інспекторами праці      у ході інспектування ці люди зізналися, що кожен пропрацював на підприємстві певний час – хтось понад місяць, а хтось вже й близько півроку,  при цьому жодних документів  керівництво на них  не оформляло та ніяких договорів з ними не підписувало.

Отож, відповідно до вимог чинних нормативних документів, в Управлінні Держпраці у Закарпатській області була винесена постанова про накладення на вказане підприємство штрафу у розмірі шістсот двадцять п’ять тисяч дев’ятсот п’ятдесят гривень.