Лісівники В.Березнянського лісгоспу наслідують традиції пращурів

5 років ago admin 0

Створення лісових розсадників важка праця. Лісовий розсадник-ділянка на якій організовуються вирощування садивного матеріала. У випадку лісівників – це лісовий розсадник для вирощування, садивного матеріала для лісового господарства. І от лісівники презентуваи всі етапи створення тимчасового розсадника.

Як зазначає лісничий Волосянківського лісництва Юрій Іваник, за тривалістю розсадники діють до 5р-тимчасові,та постійні діють понад 5 років. Особливу увагу необхідно приділяти передпосівній підготовці насіння, виведення насіння з стану глибокого спокою, «стратифікація, намочування». Тож у цій місцевості насіння закладають в снігову яму.

У Волосянківському л-ві, ДП «В.Березнянське ЛГ» із давніх часів застосовують грядково-рядкову схему посіву. Грядки являють собою незначні підвищення для зайвого зволоженняю. Ширина грядок – 0.9-1.0м, висота підвищення до 30см. Цікавістю є те, що рядочки створюються спеціальним плужком (маркер), який використовували прадіди-лісники на початку 20 століття, за період чехословацького управління на Закарпатті.

Традиції не забуваються передаються поколінням лісівників.

Створення лісових розсадників важка праця. Лісовий розсадник-ділянка на якій організовуються вирощування садивного матеріала. У випадку лісівників – це лісовий розсадник для вирощування, садивного матеріала для лісового […]