Звернення начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області Романа Гудака до ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

5 років ago admin 0

33 роки тому – 26 квітня 1986 року вогонь Чорнобиля опалив землю і душі мільйонів громадян.

Аварія на ЧАЕС  – це не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків. Завдяки самопожертві ліквідаторів аварія стала символом жертовності в ім’я Батьківщини, в ім’я мільйонів людей та прийдешніх поколінь. Ризикуючи своїм життям та здоров’ям, вони виконали свій обов’язок і захистили людство від згубного впливу й подальшого розповсюдження радіації.

Час не загоїв чорнобильських ран, не стер у пам’яті важкі й героїчні події, імена мужніх пожежників, персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які тієї квітучої весни відправились на зустріч невідомій небезпеці, виявивши найвищий патріотизм, зупиняючи ядерну катастрофу. Їхній подвиг назавжди записаний до літопису людської мужності та навічно залишиться у пам’яті українського народу.

Низький уклін Вам, шановні учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції! Священна пам’ять про Ваш подвиг, шановні наші ветерани-ліквідатори, не згасне у віках і збережеться в серцях народу!

 

З повагою,

Начальник Управління ДСНС України у Закарпатській області

полковник служби цивільного захисту

Роман Гудак