Пожежі сухої рослинності на Закарпатті не вщухають

5 років ago admin 0

1000  –  саме стільки пожеж сухої трави, чагарників та сміття на відкритих територіях зафіксовано з початку 2019-го в краї. Ці загорання знищили понад  1200 гектарів закарпатської землі, призвели до забруднення повітря продуктами горіння, пошкодження унікальної заповідної рослинності та завдали значної шкоди якісному стану ґрунтів.

Занепокоєння викликає й те, що досить часто загорання сміття, залишків сухої трави, рослинності, кущів стається в місцях розташування газо- та нафтопроводів, а також інших об’єктів підвищеної небезпеки, поблизу АЗС та суміжних до житлових масивів територій.

За такий же період 2018 року виїздів на ліквідацію подібних загорань було лише 232, що є в чотири меншим, ніж тепер. І це ще не кінець, адже з початком літньої спеки додадуться пожежі, викликані самозайманням, високими температурами повітря, тож, на жаль, крива пожеж піде вгору.

Шановні закарпатці! Не будьте байдужими, адже проблема пожеж в екосистемах стосується кожного мешканця нашої області. Масові самопали сьогодні, завтра можуть набути ще більших масштабів і торкнутися саме вас. Пам’ятайте, що лише спільними зусиллями ми зможемо завадити подальшому виникненню загорань сухотрав’я, а відтак – убережемо Закарпаття від нищівних пожеж!

У ДСНС України у Закарпатській області

трава копия.jpg