У рамках всеукраїнського кіноклубного фестивалю в Ужгороді покажуть стрічку "Стрімголов"

5 років ago admin 0

17У вівторок, 16 квітня, о 17.00 в Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці ім.Ф.Потушняка відбудеться показ фільму “Стрімголов” у рамках всеукраїнського кіноклубного фестивалю “Нове українське кіно”.

“Стрімголов” – українська психологічна драма 2017 року, повнометражний режисерський дебют Марини Степанської. Фільм брав участь у головній конкурсній програмі 52-го Міжнародного кінофестивалю у Карлових Варах та національній конкурсній програмі 8-го Одеського міжнародного кінофестивалю.

У серпні 2017 року стрічка взяла участь у відборі на висунення від України претендента на здобуття кінопремії “Оскар” Американської академії кінематографічних мистецтв і наук у категорії “Найкращий фільм іноземною мовою”.

Антон, музикант-вундеркінд, який не впорався з покладеними на нього сподіваннями, повертається додому після двох років навчання у Швейцарії та піврічного лікування від алкогольної залежності в психоневрологічному диспансері під Києвом. Його дідусь, людина суворих принципів, вивозить хлопця в село, далеко від принад великого міста.