Прикордонники в гостях у „ПАДІЮНі”

5 років ago admin 0

В наш час національно – патріотичне виховання дітей та молоді має особливе значення. Закарпатський обласний палац дитячої та юнацької творчості „ПАДІЮН” проводить багато різноманітних заходів в цьому напрямі. Так, 7 квітня палац відвідали військовослужбовці, які прибули з різних куточків України на службу у Чопський прикордонний загін. Строковики відділу „Ужгород” відвідали Зразковий етнографічний музей „Світлиця” „ПАДІЮНу”, де молодих воїнів було ознайомлено з історією, етнографією та культурними пам’ятками Закарпаття,  традиціями і звичаями нашого краю.

Екскурсію для них провів Вішколц Коломан Коломанович, керівник гуртка „ Клуб „Майстер – хобі” „ПАДІЮНУ”. До слова, Коломан Коломанович –  ветеран прикордонної служби та  у  2015 році, у 58 років,   став добровольцем четвертої хвилі призову і проходив службу у Мукачівському прикордонному загоні. Опісля, як колишній прикордонник, досвідчений захисник кордонів нашої держави, поділився з юнаками спогадами про свою діяльність, про охорону державних рубежів у минулому та про цікаві моменти служби у 2015-2016 роках, а також нагадав  молодим воїнам про їхній патріотичний обов’язок та сумлінне несення служби кожним військовослужбовцем. 

Після відвідин палацу військовослужбовці мали змогу прогулятися історичними вулицями міста Ужгород.

Захід відбувся з ініціативи начальника Чопського прикордонного загону підполковника Михайлюка Юрія Олександровича і керівника громадської організації „Організація ветеранів Чопського прикордонного загону” Гриньова Олександра Володимировича та на запрошення директора Закарпатського обласного палацу дитячої та юнацької творчості „ПАДІЮН” Ганущиної Світлани Іванівни і  Вішколца Коломана Коломановича.