На Березнянщині знову садили ліс

5 років ago admin 0

У Міжнародний День лісів працівники нашого підприємства побували у низці шкіл району. Змістовна зустріч з учнівською юнню відбулася, зокрема, у Жорнавській ЗОШ І-ІІ ст. Цей освітній заклад давно плідно співпрацює з фахівцями місцевого лісництва.

 Передусім головний лісничий Василь Данило та провідний інженер з лісових культур Мар’яна Майдич розповіли дітям про ліси, про працю лісівників та про діяльність свого лісогосподарського підприємства. Вони наголосили на тому, що ліси відіграють велику роль для природи та економіки України, Закарпаття  і Великоберезнянщини зокрема.

Підготовчу роботу до Міжнародного дня лісів провела з восьмикласниками освітнього закладу вчителька біології та географії Світлана  Кахнич. Вона розповіла учням передусім про калину – рослинний символ України. Адже цього дня було заплановано садіння кущів біля лісництва під гаслом «Кущ калини біля хати».

Хлопці й дівчатка брали активну участь у бесіді та акції, ставили дуже багато запитань і проявили бажання самотужки посадити кущики калини та пообіцяли  долучитися до кампанії «Майбутнє лісу в твоїх руках».

До слова, у сім’ях, у школах нашого краю змалку виховують дітей у повазі до лісу, вчать дбайливо до нього ставитись, поважати працю лісівників. Тому наш район має такі гарні лісові масиви. Учні подякували лісівникам за зустрічі. Багато хто зі школярів зізнався, що мріє пов’язати своє життя з лісом, обравши професію лісівника.

Цього дня на Великоберезнянщині відбулося чимало різноманітних заходів. А ще впродовж акції буде висіяно насіння калини у Волосянківському, Бистрицькому,  Жорнавському лісництвах. Наші  фахівці юним помічникам подарували навчальний посібник Ф. Гербута  “Лісовий букварик”

У Міжнародний День лісів працівники нашого підприємства побували у низці шкіл району. Змістовна зустріч з учнівською юнню відбулася, зокрема, у Жорнавській ЗОШ І-ІІ ст. Цей освітній […]