Перечинців закликають створювати ОСББ

5 років ago admin 0

Сьогодні, відбувся інформаційний семінар з питань реалізації проекту ЄС/ПРООН «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень» (HOUSES).

У заході участь взяли: міський голова Іван Погоріляк, заступник голови з питань діяльності виконавчих органів ради Любов Крижановська, голови ОСББ та жителі міста, які планують утворити ОСББ.

За словами координатора проекту ЄС ПРООН – Любові Павлович, проект розрахований на два роки і впроваджуватиметься у тісній співпраці з Фондом енергоефективності та Міжнародною фінансовою корпорацією. Очікується, що вже з середини 2019 року учасники проекту зможуть самостійно залучати кошти на енергозберігаючі проекти. 

Перед присутніми виступив міський голова І.Погоріляк, який закликав створювати ОСББ, адже, мешканці самі коригуватимуть тарифи та вирішуватимуть, як прибирати та облаштовувати свій двір, які ремонти є першочерговими тощо. А міська рада, зі свого боку, розвиватиме програму підтримки ОСББ, щоб разом з власниками помешкань могли співфінансувати необхідні роботи.

Увагу учасників семінару акцентували на розвитку нових та раніше створених ОСББ, до прикладу, в м.Ужгороді та Хусті, наданні групових та індивідуальних консультацій власникам житла за участі та підтримки місцевих органів влади, зміцненні потенціалу нових або існуючих ОСББ щодо впровадження енергоефективних рішень.

Проект, що стартував в області, покликаний стимулювати та підтримувати створення ОСББ і отримання ними фінансування для покращення стану будинків, сприяння підвищенню обізнаності населення з питань енергозбереження та енергоефективності житлового фонду.

Це хороша можливість працювати та змінювати власне життя на краще. Але для цього потрібно лише подати заявку на участь в проекті HOUSES за посиланням http://houses.in.ua/