На Міжгірщині потурбувалися про збереження пташиного світу

5 років ago admin 0

Міжнародний день птахів, що відбувається у рамках програми ЮНЕСКО “Людина і біосфера”, на Міжгірщині відзначається і практичними справами. Цей факт традиційно ілюструється діловою взаємодією місцевого ДП “Міжгірське лісове господарство” за безпосередньої ініціативи директора Івана Барни та райцентрівською СЗОШ ім. Августина Волошина, при якій створено шкільне лісництво вже майже півтора десятка років тому (лісничий Іван Іванина).

І цієї весни в пору перельоту пернатих із вирію-зимівель ретельно потурбувалися про них юні натуралісти 9-Б класу на чолі з досвідченою вчителькою біології Світланою Живчин. Напередодні із виділеної держлісгопівцями сировини друзі птахів-учнів у майстерні старанно виготовили аж 17 шпаківень. Особливо, як сповістила педагог, активно їх виготовляли Михайло Вегеш та Олександр Іванко. Залюбки пташині оселі розвішували  школярі в лісівницькій уніформі на деревах поблизу Міжгірського лісництва, довкруж оточеного чарівним лісом. Старалися як хлопці, так і дівчата, насамперед Мар’яна Шурдюк, Ірина Шегда, Мирослава Юртин, глибоко усвідомлюючи велику корисність у природі пернатих, адже вони не лише знищують комах-шкідників на  “зелених нивах”, зарекомендувавшись санітарами лісу, але й гризунів, які завдають значних збитків урожаям сільськогосподарських культур. Виставили водночас підготовлені плакати із закликами охороняти птахів і застереження пожежної безпеки, що теж зараз актуально.

 За акції шкільній молоді сприяли своїми порадами і пліч-о-пліч діями працівники лісництва – лісничий Ігор Роман, його помічник Юрій Столець, майстри лісу Василь Іванина, Василь Стець та Анатолій Фурдь, окремі з них облюбували свою професію за навчання у даній школі. На знак вдячності за благородну роботу господарі накрили дітворі солодкий стіл у екзотичній бесідці. Як повідомив Ігор Роман, на їхніх юних помічників, допомога яких проявляється і в інших справах, зокрема, лісорозведенню, ще чекає сюрприз за урочистої лінійки на останньому шкільному дзвонику – вручення подарунків.

Міжнародний день птахів, що відбувається у рамках програми ЮНЕСКО “Людина і біосфера”, на Міжгірщині відзначається і практичними справами. Цей факт традиційно ілюструється діловою взаємодією місцевого ДП […]