На фестивалі "Музика без кордонів" виступлять віртуози з Одеси

5 років ago admin 0

3.04Напередодні в Ужгороді стартував VII-ий Міжнародний фестиваль “Музика без кордонів”. Для його відвідувачів блискуче виступили гості зі Львова – Андрій Карпяк (флейта) та Юрій Хвостов (гобой) у супроводі симфонічного оркестру Закарпатської обласної філармонії.

А вже цієї середи, 3 квітня, на головній сцені краю звучатимуть “Пори року П.Чайковського в джазі”. Таку оригінальну інтерпретацію відомого твору запропонує нашим землякам тріо Олексія Петухова з Одеси.

Олексій Петухов (фортепіано) неодноразово виступав на нашій сцені. Піаніст, композитор, аранжувальник, він є яскравим представником українського джазу. Працює диригентом Одеського молодіжного джаз-оркестру під орудою Миколи Голощапова й викладає в Одеському училищі мистецтв і культури ім.К.Данькевича. Творча біографія О.Петухова сповнена безлічі цікавих проектів – як авторських, так і в тандемі з найкращими імпровізаторами сучасної джазової сцени, зокрема Chanda Rule, Grace Garland, Filo Machado, Gregory Porter, Kevin Mahogany, Karl Frierson, Allan Harris, Eve Cornelious, Benny Benack, Gregory Boyd та ін. Творчий напрямок артиста – власна музика й джазові переклади для тріо, комбо, струнного оркестру, біг-бенду, хору з тріо.