Закарпатська область: на двох пожежах травмувалося двоє чоловіків, одному із потерпілих життя врятувала пильна сусідка

5 років ago admin 0

Двоє людей травмувалося на пожежах впродовж минулої доби.

Перше повідомлення про загорання в с. В. Добронь Ужгородського району до рятувальників надійшло 28 березня о 17:12.  Горів  житловий будинок місцевого 56-річного жителя. Як вдалося з’ясувати, пожежу помітив сам власник помешкання. Чоловік негайно сповістив про все рятувальників та прийнявся приборкувати стихію самотужки за допомогою  підручних засобів.  Його зусилля мали відповідний результат – ще до прибуття вогнеборців власник ліквідував пожежу, щоправда отримав опікові травми І-ІІ ступеня на площі 30 відсотків тіла. Потерпілого госпіталізовали до реанімаційного  відділення обласної клінічної лікарні ім. А.Новака.

Наступна пожежа із  травмуванням людини мала місце на вул. Буркут у м. Рахів. Повідомлення про подію в оперативно-рятувальну службу надійшло 28 березня о 22:27. На її  ліквідації працювали вогнеборці 3-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Рахів, усього 5 чоловік особового складу та 2 одиниці техніки. О 23:38  займання вдалося локалізувати й о 00:22 29 березня повністю ліквідувати. 

Уже на місці з’ясувалося що під час пожежі отримав опікові травми ІІ-ІІІ ступеня важкості шиї, голови, плеча та руки 60-річний власник будинку. Чоловік завдячує життям пильній сусідці, 27-річній  Надії Козуряк, котра ввечері помітила палаючий будинок та разом зі своїм чоловіком кинулася на допомогу.

Жінка першою забігла до палаючого помешкання та виявила біля дверей власника. Далі разом з чоловіком витягли його на свіже повітря. На той час вже до місця прибули два відділення рятувальників. Одні заходилися приборкувати пожежу, інші ж несли на руках травмованого до автомобіля швидкої допомоги.

На даний час чоловік перебуває у реанімаційному відділені Рахівської районної лікарні.

Причини пожеж та збитки встановлюються.

У ДСНС України у Закарпатській області