Володимир Боднар наголосив на персональній відповідальності керівників ОУЛМГ за дотримання правил вимог охорони праці 

5 років ago admin 0

Сьогодні на засіданні колегії Державного агентства лісових ресурсів України одним з питань розглянуто стан охорони праці на лісогосподарських підприємствах галузі.

За наданою на колегії статистикою впродовж 2018 року на державних лісогосподарських підприємствах травмовано 36 чоловік, з них 10 зі смертельним наслідком. У порівнянні з 2017 роком рівень виробничого травматизму зменшився в 1,5 рази.

«Лісова галузь є однією з найбільш травмонебезпечних. І необхідно більш досконало підходити до забезпечення охорони праці наших робітників. Збереження життя людей є першочерговим завдання для всіх нас. Я постійно контролюю цю ситуацію. Наголошую, недотримання вимог, неорганізація належного навчання та інструктажу, ігнорування роботи людини на лісосіці без належних засобів захисту – це все персональна відповідальність начальників обласних управлінь, директорів лісгоспів та осіб, які мають контролювати дотримання вимог охорони праці. І Держлісагентством будуть вживатися ще більш жорсткі заходи до тих посадових осіб, які не виконують необхідних вимог із забезпечення належної охорони праці», – підкреслив заступник Голови Держлісагентства Володимир Бондар.

Окрім того, він звернув увагу і на контроль за дотриманням техніки безпеки бригадами, які виконують роботи у лісі на умовах договору підряду. «Якщо це наймані бригади, які мають дозвіл, то все одно потрібно слідкувати, щоб їхні робітники чітко дотримувалися вимог. Ще раз наголошую, немає різниці, чи працівник лісгоспу, чи працівник найманої бригади – всі вони мають дотримуватися техніки безпеки і бути забезпечені всіма засобами захисту», – сказав Володимир Бондар.

Сьогодні на засіданні колегії Державного агентства лісових ресурсів України одним з питань розглянуто стан охорони праці на лісогосподарських підприємствах галузі. За наданою на колегії статистикою впродовж […]