Рятувальники Ужгорода вчили правилам безпеки життєдіяльності і розважали «по-пожежному» молодь

5 років ago admin 0

26 березня до вогнеборців 14-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Ужгород завітали учні молодших класів Перечинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

Фахівці пожежної справи розповіли учням про основні небезпеки, пов’язані із використанням вогню, можливими джерелами пожеж та нагадали правила безпеки. Завдяки цікавим розповідям, молоде покоління значно розширило своє уявлення про роботу бійців ДСНС, способи гасіння пожеж та автомобілі спеціального призначення.  Присутні фотографувались поруч з технікою, оглядали костюми, в яких працюють пожежні та “засипали” вогнеборців питаннями про їхню роботу.

Фінальним етапом перебування в пожежно-рятувальній частині стали практичні заходи, де кожен охочий мав можливість приборкати умовну пожежу за допомогою подачі води із пожежного ствола в осередок горіння.

Подібний захід сьогодні відбувся і на території Аварійно-рятувального загону спеціального призначення, що в обласному центрі. В гості завітали третьокурсники державного навчального закладу «Ужгородський центр професійно-технічної освіти». Їх зустріла старший викладач-методист навчального пункту Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Тетяна Рябчук. У навчальному класі вона на макеті продемонструвала як, при потребі, надавати першу домедичну допомогу. Кожен мав можливість самостійно спробувати себе у ролі рятувальника чийогось життя.

Далі фахівці Служби порятунку розповіли про роботу Державної служби України з надзвичайних ситуацій, порядок проходження навчання та служби у навчальних закладах, де готують фахівців ДСНС. Рятувальники закликали усіх охочих присвятити своє життя рятувальній справі, щоб приходити на допомогу першими у будь-яких екстремальних ситуаціях.

На думку надзвичайників, проведення  таких заходів певною мірою поповнить багаж знань учнів з питань безпечної життєдіяльності та дозволить уникнути небезпечних ситуацій у їх буденному житті.

DSC_0134 копия.jpg DSC_0148 копия.jpg

 DSC_0152 копия.jpg DSC_0157 копия.jpg

DSC_0214 копия.jpg DSC_0452 копия.jpg

DSC_0521 копия.jpg

 

У ДСНС України у Закарпатській області