На з’їзді лісівників запропоновано створити Міністерство лісового господарства та деревообробної промисловості

5 років ago admin 0

Необхідно посилити інституційну спроможність лісового господарства шляхом створення нового центрального органу виконавчої влади з функцією формування та реалізації державної політики у сфері лісового господарства та деревообробної промисловості у вигляді окремого Міністерства лісового господарства та деревообробної промисловості. На цьому наголосив заступник Голови Державного агентстві лісових ресурсів Володимир Бондар під час ІІ етапу IV з’їзду лісівників України.

Він звернув увагу на те, що на сьогодні Держлісагентство не має права законодавчої ініціативи, щоб пришвидшити вирішення низки питань, зокрема, фахового розділення функцій господарювання та контролю, боротьби з незаконними рубками, всиханням лісів, створення ринку деревини та ін.

«Вже настав час порушити питання суб’єктності. Маючи окреме Міністерство, ми зможемо вивести лісову галузь на високий рівень», – зазначив Володимир Бондар.

За його словами, для швидкого вирішення, в тому числі законодавчим шляхом, всіх проблем у лісовій галузі необхідні три ключові речі – створення національної лісової політики, проведення національної інвентаризації лісів і належне фінансування всіх робіт в лісовому господарстві.

“Лише тоді ми зможемо працювати у напрямку збільшення лісистості України та розвитку української деревообробної промисловості. Цими питаннями має займатися окреме Міністерство лісового господарства та деревообробної промисловості», – сказав Володимир Бондар.

Прес-служба Держлісагентства

Необхідно посилити інституційну спроможність лісового господарства шляхом створення нового центрального органу виконавчої влади з функцією формування та реалізації державної політики у сфері лісового господарства та деревообробної […]