Книгу Жана Божка "Дволапий час" у перекладі Віктора Мотрука презентують в обласній бібліотеці

5 років ago admin 0

2727 березня о 17.00 в Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці ім.Ф.Потушняка відбудеться презентація книги Жана Божка в перекладі Віктора Мотрука “Дволапий час”.

Кіноповість Жана Божка задумана автором як задушевна лірична оповідка про героїчну мандрівку в часі, що зветься життям. Повязавши минуле й сучасне, французький митець доносить до наших очей і душ зворушливу історію про мережива долі француза з Бургундії Роже й українця з Закарпаття Миколи, які в німецькому полоні подружилися й, прощаючись, дали один одному слово, що зустрінуться уже в мирний час.

Розповідь про незвичайну подорож француза Роже Ґінара через усю Європу в гірське закарпатське село Буковець доповнена описами звичаїв у різних країнах, життєвих реалій, ситуацій, у які потрапляє герой. З неймовірною реалістичністю змальовано життя зануреної в економічну кризу посткомуністичної України. 

Хоча друзям цього разу не пощастило зустрітись, вони плекають надію, що вимріяна зустріч таки відбудеться і відродить у їхніх серцях давнє почуття братерства.

Основний лейтмотив твору – гімн людям праці, які попри життєві колізії вірять у краще майбутнє, – анонсують у книгозбірні.