Завдяки лісівникам Виноградівщини вдалося локалізувати пожежу

5 років ago admin 0

Вчора, 23 березня, близько 16-ї години у сільськогосподарських угіддях поблизу села Новоселиця виникла пожежа. Загорання сухої трави та папороті відбулося внаслідок неконтрольованого підпалу місцевими жителями.

Пожежа мала більш ніж 4 осередки займання у різних місцях і простягалась майже на 5 гектарів, межуючи з 122 кварталом Затисянського лісництва. Для локалізації пожежі були задіяні більше 25 осіб державної лісової охорони та добровільної пожежної дружини під керівництвом лісничого Затисянського лісництва ДП «Виноградівський лісгосп» Степана Медьері.

Для ліквідації та запобігання поширенню пожежі у лісовий масив було використано засоби пожежогасіння, якими була укомплектована лісова охорона: вогнегасники, ранцеві оприскувачі, граблі, лопати, сокири та інші. 

За допомогою тракторів та ручного інвентарю було облаштовано мінералізовані смуги вздовж лісового масиву – з поверхні ґрунту видалялися рештки сухого листя та трави, які сприяють поширенню вогню. Також було здійснено відпал – завчасний контрольований пуск зустрічного вогню у бік пожежі з метою створення на її шляху широкої загороджувальної смуги.

Стихія вирувала понад 7 годин і була ліквідована лише близько 23:00. У зв’язку з можливістю повторного загорання, шестеро осіб державної лісової охорони та добровільної пожежної дружини чергували поблизу місця займання впродовж ночі.

ДП «Виноградівський лісгосп» закликає населення утриматись від спалювання сухої трави, адже дуже часто такі дії мають жахливі наслідки!

Вчора, 23 березня, близько 16-ї години у сільськогосподарських угіддях поблизу села Новоселиця виникла пожежа. Загорання сухої трави та папороті відбулося внаслідок неконтрольованого підпалу місцевими жителями. Пожежа […]